אם שאינה שומרת הפרדה בין בשר וחלב

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני חוזרת בתשובה ויש לי מספר שאלות שאני אשמח אם תענה לי עליהם: 1.אמא שלי חילונית ולא שומרת כשרות. אם ידוע לי שהיא אכלה בשר ,ואני בדיוק הכנתי טוסט והיא מבקשת ממני חתיכה מהטוסט לאכול.....מה אני אמורה לעשות??? 2. אני מורה פרטית לסטודנטים,אבל מאז שחזרתי בתשובה אני לא בקשר עם בנים. האם מותר לי ללמד סטודנט גבר? 3.מותר ליטול ידיים בבוקר בחדר בעזרת קופסה עם מכסה ומים שאני לוקחת מהחדר אמבטיה לילה קודם? 4.התפילה שבחורה צריכה להתפלל כל יום זה הוא שחרית או מנחה.זה בדיוק אותה תפילה כמו לגברים? אני יכולה פשוט לקחת סידור ולהתפלל? יום טוב:)

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

כנראה הכוונה לטוסט חלבי. לדעתי את יכולה להביא לה מהטוסט, בפרט אם עבר קצת זמן, והיא לא ממש אוכלת חלב ובשר יחד, שכן המתנת שש שעות בין הבשר והחלב אינו איסור גמור רק מנהג, וכאן הכיבוד אם מן התורה הרי מחייב שלא לפגוע בה ח"ו.

מבחינה הלכתית עדיף שלא תלמדי סטודנט גבר, רק אם אין לך ברירה, וגם אז צריך להקפיד על כל דיני ייחוד.

כנראה הכוונה לנטלה בתוך קופסה עם מכסה, וזה בסדר גמור.

אם אפשר להתפלל גם שחרית וגם מנחה עדיף, אם אין זמן לשניהם עדיף שחרית. זה בדיוק אותה תפילה כמו לגברים, [מלבד ברכת 'שעשני כרצונו'], ואת יכולה פשוט לקחת סידור ולהתפלל.

ברכה והצלחה,

יעקב משה