יום כיפור ומצוות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1.אם בן אדם יהודי כלשהוא שומר שעות בין בשר לחלב אך הוא עושה זאת מבחינה בריאותית , האם זה נחשב לו כמצווה . (הוא אוינו עושה זאת כיוון שהוא יהודי מאמין) 2.האם זה בסדר לשמור 4 שעות בין בשר לחלב? 3.חלק מהאנשים ששאלתי אמרו לי שבצלחת זכוכית מותר לאכול חלב ובשר (לא ביחד ) אך חלק אמרו שאנשים שאין להם מדיח לא יכולים להשתמש בצלחת גם לחלב וגם לבשר,מהי הדעה הנכונה? 4.האם ביום כיפור מותר להשאיר מזגן דולק מתחילת הצום ועד סופו מבלי לכבות אותו ?

תשובה

שלום וברכה

1. זה לא נחשב כמצווה, אם כי הוא מרוויח שהוא לא עושה חטא.

2. להלכה יש להקפיד מאוד על המתנה של שש שעות ואין להקלק כמנהג יחידים שהקילו בעוף פחות משש שעות.

3. רוב הפוסקים סבורים שאכן ניתן לאחר שטיפה טובה להשתמש בצלחת זכוכית גם לחלב וגם לבשר.

4. 4. כן, כמו בכל שבת.

אשמח לסייע לך עוד.