אמירת קדיש על נפטר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אבי נפטר לפני 8 חודשים, וחזן של בית כנסת שבו התפלל אבי, חולם שהוא באמצע תפילה ורואה את אבי ע"ה מבקש ממנו שיגיד עליו קדיש, איך אני יכולה לעזור לאבי? האם אני יכולה להגיד קדיש? האם אדם זר יכול להגיד? מה לעשות? אציין שיש לי שני אחים אחד מסורתי, ואחד חילוני. האם אני צריכה לשלם לרב אואדם אחר בכדי שיגיד קדיש?מצפה לתשובה בהקדם האפשר.

תשובה

לכבוד השואלת,

מותר לאדם אחר שאינו בנו של הנפטר לומר קדיש.

נשים אינן אומרות קדיש.

לכן אם אחיך המסורתי רוצה לומר קדיש זה טוב, אבל בינתיים עדיף שתשלמי למישהוא לומר קדיש בכל יום לפחות עד תשלום השנה - אולי החזן בעצמו יהיה פתוח לעשות את זה בשביל התשלום.

כך נהוג אצל הרבה, שאם אין יוצאי חלצים שאומרים קדיש, משלמים סכום לגבר שיכול לומר קדיש ושהולך להתפלל בכל יום במנין, שיאמר קדיש במקומות הראויים בתפלה ויכוין מקודם שיהא לעילוי נשמת הנפטר. ומקובל אצלינו שזהו תועלת גדול לנשמת הנפטר.

ויהי רצון שבזכות השתדלותך בסידור אמירת הקדיש וע"י אמירתו, שאביך יזכה ויגיע לתיקונו ולמקומו הראוי בעולם האמת ויהיה למליץ יושר עבורך וכל המשפחה.

בברכה,

רב נחום