נשים

הפסק טהרה לבני זוג טריים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני נשואה חמישה חודשים, ואני ובעלי אכן שומרים על הנידה, סיימתי מחזור אחרי חמישה ימים אך ביום החמישי היה לי כתם חום בהיר בשעה 7:30 בבוקר לאחר בדיקה שביצעתי עם המגבון המיוחד, ואחרי שעתיים בשעה 10:00 בבוקר לא היה לי כתם וכבר באותו היום לא ראיתי שום סימן של כתם חום האם את היום הזה אני יכולה לספור כיום נקי ראשון ולהמשיך בספירה?

תשובה

שלום וברכה

ההלכה היא שביום שמסתיים הווסת {ולאחר ארבעה ימים לבנות ספרד או חמישה לבנות אשכנז מתחילת הווסת} עושים בדיקה שנקראת הפסק טהרה, ולאחר מכן סופרים עוד שבעה ימים וטובלים בלילה שלאחר שבעה הימים. כמו כן לכתחילה ראוי לעשות את ההפסק טהרה בשעות אחר הצהריים אולם בעת הצורך ניתן אכן לעשות זאת כבר מהבוקר.

כתם חום בהיר על פי רוב אינו מטמא וראוי להראותו לרב לוודא שהוא אכן טהור. כך, היום החמישי של הווסת שלך יהיה היום שבו עשית הפסק טהרה ולאחר מכן תצטרכי לספור עוד שבעה ימים ולטבול בלילה שלאחריו.

אם תצטריכ עוד בירורים אשמח לעזור לך.