אמונה

איסור נגיעה עם ציצית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה שלום הרב אני הולך בדרך כלל עם כיפה וציציות בחוץ. כשאני הולך לקולנוע או מדבר עם בנות או נוגע בבנות, עדיף להוריד את הכיפה והציצית שלא יהיה חילול השם?

תשובה

שלום וברכה

קשה לענות רק על השאלה הספציפית ולא להתייחס גם לחומרת העניין של הליכה לקולנוע ונגיעה בבנות וכו'.

אינני יודע אם אתה מתחזק בתחילת דרכך שעדיין לא קיבלת על עצמך את הזהירות המוחלטת מנשים ואז ניתן לקבל בהבנה יתירה את דרכך העולה לאט לאט לבית ה' להיות שומר מצוות בשלימות. ואז אשריך וטוב לך. או יתכן שאתה בחור דתי שמחליק קצת בעניינים קדושים אלו ואז חבל מאוד שהינך נופל בדברים האסורים באיסור חמור כל כך של אביזרייהו דגילוי עריות נגיעה בבנות הינה חמורה מאוד גם nbsp;