אמונה

דין הערות לאמא על לבוש לא צנוע

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי תאומים בני 23 שחזרו בתשובה והם בזרם החרדי הם בישיבה באותה עיר בה אנחנו גרים אני הולכת לבקר אותם בלבושי הרגיל לא חשוף יש לציין מכנסיים וחולצה עם שרוול קצר.ילדי ילדים טובים אני תומכת בהם כלכלית נפשית וכן עזרה בטיפול בנכדים שאלתי אני מקבלת אותם ואוהבת אותם בדרך שהם בחרו שיניתי הכל בבית בשבילם שאלתי האם זה בסדר להעיר לאמא על אופן הלבוש כשאני בשכונה שלהם זה פוגע בי מאוד!

תשובה

שלום וברכה

בראשית דבריי אביע הערכה רבה על סיועך לילדים, זה דבר לא מובן מאיליו כלל ובפרט בזמנינו כאשר ההסתה נגד שומרי המצוות חזקה כל כך.

לא ראוי להעיר על כך לאימא ובפרט שלא מדובר בלבוש פרובקטיבי.

תציעי להם להתייעץ עם ראש הישיבה שלהם ולשאול אותו האם באמת ראוי להעיר לך על כך. בטוחני שהתשובה תהיה שלילית.

בהערכה רבה,