חברה והשקפה

זו לא אותה בחירה בין טוב לרע

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אם לאדם יש בחירה בין טוב לרע ועבור זה הוא מקבל שכר בעולם הבא (בגלל החטא של האדם הראשון) אז איך ייתכן שיש מי שנולד לבית חרדי וגורלו שבחר כבר בטוב עוד בבטן אימו? איפה הבחירה ? אני מסכימה שהוא יכול לחזור בשאלה וזה גם סוג של בחירה, אך זו בחירה שונה מחילוני או מסורתי וכן שזה נדיר שהוא יחזור בשאלה מאחר ומי שנולד לבית חרדי אז הוא למעשה גדל עם האמת אני לא מתעלמת מכך שהוא צריך גם להתגבר על יצר הרע וכד׳ אבל זה לא אותו הקושי והבחירה כמו מי שגדל בבית חילוני או מסורתי שצריך במהלך חייו לבחור בין רע ושקר (חייו עכשיו) לבין האמת והטוב ( חיים חדשים כחרדי) תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מלבד החזרה בשאלה יש הרבה חטאים שהחרדי יכול עבור ויש לו ניסיונות רבים וקשים.

חשוב לדעת שבכל מקרה כל מי שנולד בכל מקום לא נולד בטעות אלא כל אחד לפי גילגוליו מקבל את תפקידו יש מי שנולד בבית חילוני ורק על ידי חזרתו בתשובה הוא יכול לתקן את מעשיו ולהגיע לשלימות. כתבו הספרים שכעת לפני ביאת המשיח הקב"ה שולח את כל הנשמות של כל הדורות הקודמים שלא הגיעו לשלימות במקום המתאים לו לפי מעשיו וכל מי שיצליח להתחזק, יזכה לחיי העולם הבא.