חינוך ילדים

ילד בן שנתיים שקורא להורים בשמם הפרטי

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, בני בן שנתיים וחצי, בחודש האחרון הוא קורא לי ולבעלי בשמותינו הפרטיים. בעלי ממש מתרגז, מה עלינו לעשות? שאלה נוספת: הוא יודע לברך אני רק מזכירה לו לפני שהוא אוכל, יש פעמים שהוא אומר לי לא רוצה וכמובן שאינני כופה עליו אבל הוא שואל כבר בגילו הצעיר למה מברכים וכו´... מה להשיב לו? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

בעניין השם שלכם אין לעשות עסק ולא להתייחס כלל.

בעניין הברכות עד גיל 3 אין לחנך לברכות כלל. גם לאחר מכן אם הוא לא רוצה לברך אין לכעוס ולא לכוף אותו לברך אלא לומר לו כמה חבל שאתה מפסיד מצווה חבל על מלאך הלבן שלא יהיה לך וכדו'.

על השאלה של "למה מברכים" יש לומר לו את האמת שה' נותן את כל הדברים לאבא ולאמא וה' נותן גשם וכך גודלים הכל וכו' כו'.

בהצלחה,