רגל על רגל וכשרות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

השלו´ והברכה לכ"ת, אבקש לשאול: האם מותר או אסור בזמן לימוד התורה וכן במצבים רגילים לשבת כשרגל אחת על גבי חברתה. נדמה שראינו פעם דברו של הרמ"א בענין, האומר שיש בזה גאווה וכיוצ"ב, אך בכל זאת ראינו יראים שכן שמים רגל על רגל בזמנים אלו? ב.לעיתים נמצאים כלי´ מטבח שאני חושש שנגעו בהם כלי/כלים חמים מהמין השני או שניתז עליהם מהמין השני כיוון שאני מוצא אותם אח"כ סמוכים האחד ליד השני על הכירה ויש חשש שעבדו ןבשלו עמם בהם במקביל. מה הדין במקרים אלו והאם מותר כשקורה מקרה כזה להשבית הכלי 24 שעות ולהשתמש בו "בתורת פתרון קביל הלכתי" לשמוש בכלי בלי נקיפות וחששות? בכבוד רב, בברכה.

תשובה

שלום וברכה

ילקוט יוסף סימן קנא

אין ראוי לשבת בבית הכנסת רגל על רגל, משום דהוי דרך שחץ וגאוה. שהרי אפילו בביתו אין ראוי לישב כך. ומכל מקום אם כל כוונתו היא לתת על רגליו ספר שיהיה הדבר נוח לו לקריאה, מותר, דרחמנא ליבא בעי. ובכל זאת בבית הכנסת אין ראוי לעשות כן, גם כשכוונתו לתת על רגליו ספר וכדומה. ובפרט אם הוא בן תורה.

אינני חושב שיש לחשוש לכל הסיירם שמא נגעו בהם.