זוגיות

אישות עם גבר ללא נישואין

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי חברה מאוד טובה. בת 34, גרושה + 4 ילדים. נמצאת בקשר עם בחור מסורתי שאינו הדוק מבחינה דתית. היא מבקשת לדעת האם יש היתר לקרבה בינה לבין הבחור וזאת כאשר היא טובלת ונמצאת במצב של טהרה וזאת כמובן ללא כתובה וללא נישואין. אני הבעתי את דעתי בענין ואמרתי לה שלדעתי אין היתר כזה וזה חוק בל יעבור. מבקשת את תשובת הרב לענין בהקדם. תודה וכל טוב.

תשובה

שלום וברכה

הצדק איתך, אכן אף אם טובלים במקווה טהרה וניצלים מאיסור נידה החמור, עדיין אסור לקיים יחסי אישות ללא נישואין וכדברי הרמב"ם  הלכות אישות פרק א

הלכה א
קודם מתן תורה היה אדם פוגע אשה בשוק אם רצה הוא והיא לישא אותה מכניסה לביתו ובועלה בינו לבין עצמו ותהיה לו לאשה, כיון שנתנה תורה נצטוו ישראל שאם ירצה האיש לישא אשה יקנה אותה תחלה בפני עדים ואחר כך תהיה לו לאשה שנאמר (דברים כ"ב)כי יקח איש אשה ובא אליה.

בהצלחה,