שאלות בנושא כשרות המטבח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב בעלי ואני חוזרים בתשובה ברוך השם מזה כ3 שנים. אנחנו עוברים בשעה טובה לדירה חדשה בה קודם לכן גרו זוג דתי אך אינני סומכת על רמת הכשרות שלהם במטבח ולכן רציתי לדעת מה עליי לעשות על מנת להכשיר את המבטח (שיש, ארונות, כיורים נפרדים וכו´) ובנוסף גם תנור שהוא דו תאי- אחד לחלבי ואחד לבשרי. בנוסף רציתי לדעת מה הכלל לגבי כלים בשריים שנופלים בתוך תבשיל חלבי ולהפך כי זה קורה לי פעמים רבות ואיני יודעת כיצד לנהוג. תודה רבה על המענה בברכה, מ.שטרן

תשובה

שלום וברכה

סליחה שלא נענית בזמנו עקב עומס על המערכת לא ראינו את שאלתך ואיתך הסליחה.

אם השאלה אקטואלית עדיין, אשמח לסייע לך עוד.

לעניין שאלתך האחרונה. אם התבשיל בכלי שהיה על האש והוא עדיין חם מאוד, יש להגעיל את הכלי. בכל מקרה אחר, יש לשטוף את הכלים במים קרים ודי בכך.