אמונה

איך מתקנים את מידת הכעס?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני מנסה לתקן את מידת הכעס שלי כלפי אישתי (בעבודה, אני רגוע בדר"כ). אני לא כעסן במהותי (אני חושב/מקווה) ואני לא יוצא מהכלים בשעת הכעס. אני מתרגז ומרים את קולי יותר מדי. ברגע שהחלטתי שהתנהגות כזאת לא מועילה ואף מזיקה, החלטתי לעבוד על עצמי, על מידת הכעס. אני הרבה פחות כועס ומצפה, אלא יותר מבליג ומוותר. הבעיה היא שהכל נאגר אצלי בבטן עד שבשלב מסוים אני "מתפוצץ" ומוציא הכל החוצה ומספר את כל המקרים שעברו (שלדעתי לא בסדר). שאלתי היא כזאת, האם זה מהווה עבודה על המידות, האם זה שלב בעבודה המידות, או האם אני עובד על עצמי כאילו אני "צדיק" שמנסה לתקן? או אולי זה לא הדרך/כיוון? תודה, אלעד.

תשובה

שלום וברכה

סליחה שלא נענית בזמנו עקב עומס על המערכת לא ראינו את שאלתך ואיתך הסליחה.

אשריך שיש לך את הכוחות לשלוט בעצמך.

העיצה היעוצה היא שלא לשמור זאת בבטן, אלאל לאחר שאתה נרגע, לפנות בנעום לאשתך מתוך התבוונות מה אתה הולך לומר ותאמר לה אשתי היקרה אני מעריך מאוד הכל וכו' רציתי לציין שיש משהו שמפריע לי והוא... ואצין שוב את גדול ההערכתי אילייך וכו'. בדרך זו הכל יישוב ויתוקן אי"ה.