אמונה

התחזקות באמונה וחזרה בתשובה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום אני כרגע בתהליך של התעניינות ראשונית בדת היהודית ובנשמה היהודית אני באה מבית חילוני לחלוטין והידע שלי בכל מה שקשור ביהדות הוא מינימלי! לאחרונה התחלתי לקרוא תהילים כל יום ואני מרגישה שזה מחזק אותי מאוד. הבעיה שלי היא שהייתי רוצה להאמין (יש בי ניצוצות של אמונה ואני מרגישה קריאה לכיוון אבל היא נשמעת בקול לחישה!) הייתי רוצה לדעת האם ישנם ספרים פשוטים שאוכל לקרוא ולהבין קצת יותר ושיעזרו לי להתחזק באמונתי קצת יותר וגם האם תוכל לכוון אותי למצוות שיוכלו לעזור לי בחיזוק החיבור! מודה מראש ותודה על שאתם כאן!!!

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שאת זוכה להתעורר ולשמוע את הבת קול היוצאת מהר סיני בכל יום ומכרזת שובו בנים שובבים. בת קול זו מועררת את לב בני ישראל להתעורר ולהתגעגע לבורא עולם ולרצות להתחבר לאבינו שבשמיים.

ספר נחמד ושובה לב ומומלץ ביותר הוא ספר גן האמונה של הרב שלום ארוש.

אציע להשתדל ליטול ידים בבוקר מיד בקומך שלושה פעמי לסירוגין בכל יד ולברך לאחר מכן את ברכת על נטילת ידיים משנתך וכן להקפיד על הדלקת נרות שבת כהתחלה טובה לחיזוק הניצוץ היהודי שבך שייהפך בעז"ה ללהב שלהבת.

אשמח לסייע לך עוד ועוד ככל הצורך.