זוגיות

מהיכן מתחילים את תהליך הגיור?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני בן 28 שומר מסורת כל חיי , ובשנתיים האחרונות שומר שבת וכמובן מניח תפילין כל יום כ10 שנים , ומשתדל ללכת לתפילות יום יום כמה שיותר , אני חי בארה״ב כרגע ולפני כשנה וחצי פגשתי בחורה גוייה והתאהבנו למרות שלפני שזה קרה לא האמנתי שזה יכול לקרות לי אבל זה קרה , ואנחנו ביחד כשנה וחצי היא התחילה בהליך גיור מרצונה , היא שומרת איתי שבת כ 8 חודשים כבר שומרת כשרות הפסקנו את ההליך גיור בשל מעבר עיר ועכשו חזרנו לעיר שהתחלנו את התהליך ובע״ה נתחיל שוב , השאלה שלי היא אשה שמתגיירת , מה המצוות שעלייה לעשות למשך כל ימיי חייה בכדיי שהיא תהיה יהודייה כהלכה ? חשוב לציין שאני לא אדם חובש כיפה כל חיי גדלתי כחילוני למשפחה שומרת מסורת אך אני מניח תפילין בבית כל יום עושה ערבית כל יום שומר והולך לבית כנסת בשבת ורוצה להתחזק עוד עוד , ועכשו אני בתוך מקום שלעולם לא תכננתי וחשבתי שאהיה בו שאני יוצא עם גוייה , ואני רוצה להבין באמת מהו גיור נכון ואמיתי ? האם הילדים יהודיים לחלוטין כהלכה ? אם וכאשר בעתיד היא חוזרת בה הילדים עדיין יהודיים ? ובמידה והיא עוברת את התהליך מה המצוות שהיא צריכה לשמור בכדיי להישאר יהודייה כשרה ? אם לדוגמה היא מתגיירת אך לא עושה את כל המצוות אך עושה את רובם האם זה בסדר ?? תודה רבה רבה מראש מקווה שתענו לשאלתי זה מאוד יעזור לי

תשובה

שלום וברכה

מצטער מאוד מאוד שלא ראיתי את שאלתך עד הנה. עקב עומס כבד על המערכת לא ראיתי את שאלתך ואיתך הסליחה.

נא לעדכן אותי אם השאלה אקטואלית עדיין ככתבה וכלשונה ואשמח מאוד לסייע.

בהצלחה רבה,