האם נכון ללמוד תורה גם כשלא מבינים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, הבנתי שכל התורה שהאדם לומד בעולם הזה, זה הדבר היחיד שהוא ילמד בעולם הבא. למשל אם אדם למד כל חייו רק מסכת ברכות, אז לעולמי עד בעולם הבא הוא ילמד רק מסכת ברכות ולא יזכה ללמוד את שאר המסכתות. כנ"ל לגבי התנ"ך. השאלה היא - האם כדאי לגרוס את כל הש"ס ואת כל התנ"ך ביום-יומיים. כדי שבעולם הבא אני אוכל ללמוד את כל אלה בגלל שגרסתי אותם. אני זכיתי לחזור בתשובה רק בשנתיים האחרונות, הזמן קצוב והמלאכה מרובה, יש לי עוד המון ללמוד ואני לא יודע מתי אסיים את הכל ולכן אני שואל האם כדאי לגרוס הכל כדי לפחות שבעולם הבא אזכה ללמוד את זה. אני אומר זאת בהנחה שאם אני גורס זה נחשב לי ללמוד את זה בעולם הבא. תודה רבה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

מצווה לגרוס את התנ"ך גם אם לא מבינים. מי שמסוגל להבין אאת הגמרא יש ללמוד כדי להבין. מי שלא מסוגל להבין ראוי שבכל זאת יגרוס ויגרוס ובעז"ה לעולם הבא ילמדו אותו את הגמרא.