אמונה

שמירת נגיעה ומצבים לא נעימים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב!אני בת 17 ושומרת נגיעה.הבעיה היא שלעיתים נוצרות סיטואציות מאוד לא נעימות בהן יש מעין הכרה ראשונית עם אדם כלשהו למשל בעבודה החדשה שלי-כשעובדים באים אליי ואומרים לי איך קוראים לך ואז אומרים ´´נעים מאוד אני..´´´ ומושיטים יד ואז נוצר מצב לא נעים שאני אומרת שאני שומרת נגיעה ואז הם מכבדים אבל זה יותר מצב מביך שאחר כך אני שומעת אותם מדברים שזה לא כל כך יפה ..ודיברתי עם מישהו שאמר לי שזה באמת לא נעים שמישהי לא רוצה לגעת בך כשאתה בא ללחוץ יד כשמכירים בפעם הראשונה.זה יוצר מצב של מעין חילול ה´ אם אפשר לקרוא לזה ככה וזה לא נעים.אז מה לעשות בעצם?

תשובה

שלום וברכה

אסור ללחוץ יד אף אם מושיטים לך יד. חילול ה' גדול לבת יראת ה' לתת יד לגבר. ואין כל חילול ה' בכך שאת נמנעת מלתת את ידך לגבר זר. האמירה הברורה שאת לא נותנת יד לגברים היא מקדשת שם שמיים ולפעמים מקנאה מדברים עליך דברים לא נכוחים. אבל זוהי דרך הנכונה שבה ה' שמח ובבת כמותך השומרת את ידה הקב"ה גאה בכל בפמליא של מעלה.

בהערכה רבה,