נישואין לגיורת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בחור ישראלי יהודי שהתחתן עם בחורה שהאב שלה יהודי והאמא נוצרייה. הבחורה התגיירה בארץ לפני הנישואין .לאחר מכן חיו בארץ מספר שנים ונולדו להם שני בנים שעברו ברית מילה. הם ניהלו אורח חיים חילוני לחלוטין עד שעזבו את הארץ וחיים בחו"ל הרבה שנים. הילדים קיבלו חינוך בבתי ספר של גויים בלבד. לאחר מכן נולדה להם ילדה בחו"ל שגם לומדת בחינוך מקומי. מה המעמד של האם ושל הילדים מבחינת היהדות? ומה ניתן לעשות על מנת לקרבם? ולמנוע חס ושלום התבוללות. הבנים היום מעל גיל 20. תודה

תשובה

שלום וברכה

אם הבחורה לא קיבלה עול מצוות מעולם ומיד לאחר היציאה מבית הדין המשיכה מיד לחלל שבת וכו' הרי הגירות ככל הנראה לא תפסה מעולם והיא גויה ובניה גויים ואין כל צורך לקרבם ליהדות.