תפילה וברכות

כבוד או בזיון התורה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלו´ כבוד תןרתו, אבקש לשאלך שתי שאלות בבקשה:זו לא אחת כאשר זוכה אני לרדת לפני התיבה לבקשת הגבאי, מגיע העת בה פותחים את ארו הקודש ומוסרים לידי את ספר התורה. גובהי יחסית למתפללים בציבור מצריך למצוא פתרון לשימת כתר התורה בראש הספר, כיוון שרוב המתפללים לא מגיעים כאשר מחזיק אני אותו במקביל לחזי. סברתי שכל פעם להושיט את הספר לעבר משים הכתר תוך כדי הנמכתו זו צורה לא ראויה לספר התורה ולכן מה שאני עושה זה להחזיק את הספר צמוד אלי ואז מכןפף את ברכי כדי שישים היהודי את הכתר, כך זה מתבצע כבר כמה פעמים, אך היום (כפרת עוונות)ברוך הוא וברוך שמו, קבלתי נזיפה ממתפלל על כך שאני מתכופף עם הספר(שוב, רק ברכי וגבי זקוף), אני דווקא מתכוון לכבוד התורה אבל כנראה שאולי אני לא צודק, מה האמת? את השאלה השניי´ה כ"ת אשלח ברשותך בהמשך כי לא ארצה להעמיס בבת אחת את שתי השאלות. בכבוד רב, בברכה.

תשובה

שלום וברכה

אתה נוהג נכון מאוד, ודרכך היא מכובדת יותר .

אבל מאחר ומנהגך לכופף את עצמך לכבוד התורה אינו נהוג כל כך ובעצם אין כל ביזיון בהכפפת הספר תורה לצורך שימת הכתר ועל כן עדיף שתכופף מעט את ספר התורה ולא תצטרך לעשות דברים שאין הציבור רגיל להם.