כהן גדול ביום הכיפורים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב! היו כמה ניסים שהיו בבית המקדש, ואחד מהם שלא ארע קרי לכהן גדול ביום הכיפורים. איך יתכן שאדם כ"כ גדול, איש האלוקים, צדיק גמור שלא טעם טעם חטא מימיו, שגופו כ"כ קדוש, שכביכול, זה "נס" שלא אירע לו ח"ו קרי ביום הכיפורים?

תשובה

שלום וברכה

תוספות יום טוב
ולא אירע קרי לכ"ג ביום הכפורים - יש מי שהקשה ולמה יארע לו קרי אחר שהיה מזרזין אותו כל שבעת הימים והוא בטהרה כל היום ההוא וזקני העם כל הלילה לא יחשו מלזרזו. והתשובה כי יצר הטוב ויצר הרע מתקוטטים זה עם זה כשני אויבים. וכשאחד מהן קרוב להיות מנוצח יתחזק על עמדו בראותו כי כלתה אליו הרעה והרבה מן האנשים בעת פטירתן יתחזקו וידברו דברים טובים כאילו הם בריאים. ולזה היה קרוב מאד להיות הכהן בעל קרי. כ"כ במדרש שמואל בשם החסיד ז"ל.