תפילה וברכות

תשובה על אוכל לא כשר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני התחלתי לנסות לאכול אוכל כשר, ואני מרגיש שאני לא כ"כ מסוגל לקבל לעתיד שאף פעם לא יקרה לי שאפול ואעבור, ואוכל אוכל כשר למהדרין או בכלל. האם מותר לי להתפלל ולבכות בדברים הקטנים? האם כדאי לנסות או שזה שקר ומדבר שקר תרחק?

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שיש לנסות ככל האפשר להיזהר ועצם הרצון שלך שלא להיכשל יותר במאכלות שאינם כשרים נחשבת כתשובה שלימה, ואין נפילה מבטלת את התשובה שלך.

אף אם תיפול פעם באכילה לא כשרה, לא תתבטל התשובה שלך ובוודאי אתה יכול להתפלל ולבכות ובעז"ה הקב"ה יסייע בידך שתזכה לתשובה שלימה ולהינצל מכל מאכל אסור.

אשמח לסייע לך ככל האפשר להינצל ממאכלות אסורות.

בהערכה רבה,