אמונה

תשובה על משכב נידה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום. לפני כמה זמן הייתה לי חברה במשך 6 שנים ועשינו טעות חמורה במשכב נידה יותר מפעם אחת . שנינו היינו מסורתיים ידענו שזה אסור אך לא הבנו את חומרת המעשה לא ידענו כמה חשוב טהרת הנידה לא ידענו באמת מה זה . היום הנשמה שלי כואבת על המעשה החמור אני לא יודע מה לעשות אני מרגיש שבגדתי בבורא שלי היום התחלתי להניח תפילין להתפלל כל יום ללכת לשיעורי תורה אני כלכך מצטער על המעשה אם ידעתי כמה הדבר הזה חשוב לא הייתי חושב על זה אפילו בבקשה כבוד הרב אם תוכל לעזור לי צריך בתיקון כרת ? אשמח לתשובה בתודה דוד

תשובה

שלום וברכה

התשובה והיא החרטה העמוקה על חטאי העבר וקבלה אמיתית לעתיד שלא לחטאו עוד ווידוי בפה הוא עיקר התשובה וכאשר אדם חוזר בתשובה במת הקב"ה מוחל וסולח על כל עוון.

למירוק החטא לגמרי, יש להקפיד מאוד על קביעת זמן ללימוד תורה בכל יום, כמו כן יש להקפיד מאוד בשמירת השבת ובכבודה וכך יכופר עוונך וחטאת תכופר לגמרי.

מומלץ ללכת לתיקון עוונות שנשעה בישיבת השלום באחד מהימים הבאים. פרטים בטלפון 025376818.