שאל את הרב - כללי

הקשר בין 'בן סורר ומורה' לבין רוצח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע עונשו של בן סורר ומורה (סקילה) חמור מעונשו של רוצח במזיד (הרג-סייף) שהרי בן סורר ומורה נידון על שם סופו שיבוא לסטם את הבריות וע"י זה יבוא לרצוח במזיד?

תשובה

שלום וברכה

כבר אמרו חכמים בן סורר ומורה לא היה ולא נברא ולנכתב אלא כדי ללמוד ולקבל שכר והכוונה היא שבאמצעות ההתראות החמורות שבתורה על הדברים הנ"ל יבינו עד כמה חמורה תחילת ההליכה בדרך הלא נכונה.  על כן נכתב בתורה עונש סקילה כדי להגדיל את ההתראה מהתנהגות נלוזה זו.