מהות מצוות ברית המילה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

האזנתי להרצאתו של הרב זמיר כהן בנושא ברית המילה בה ציין הרב כי מצוות ברית המילה נועדה להשלים את האדם ולמעשה הורדת הערלה זו היא השלמתו. אם כן , מדוע לא נצטווה בכך אדם הראשון, או נח (מייסד האנושות מחדש לאחר המבול) . מדוע רק אברהם אבינו וזרעו נצטוו בכך ?

תשובה

שלום וברכה

מלבד כל הדברים האלו ששמעת הרי שי בברית המילה כריתת ברית בין עם ישראל לבורא עולם. לפני אברהם לא היה עדיין תחילת הייסוד של עם ישראל ועל כן לא היה שייך כריתת ברית בין בורא עולם לנוח או אדם הראשון.