ראש השנה ומשפחה חילונית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרבנים. לקראת ראש השנה מישפחתי שאינה שומרת תורה ומצוות כמוני, הזמינה אותי לעשות אצלהם את החג. כמובן ששם מדליקים טלויזיה,מפעילים מ. כביסה וכו´. ההגיון אומר לי - לא מתאים. אך בכל זאת יש רצון להיות עם המשפחה. האם יש פסיקה חד משמעית בעניין זה? בתודה מראש. מיכל

תשובה

שלום וברכה

אם את לעצמך תוכלי לשמר את החג כראוי ולא להיכשל בשום חטא, אין איסור ללכת לבני המשפחה. בוודאי תשתדלי לכת לבית הכנסת תלתפילות ככל האפשר כדי שתרגייש את אווירת החג ותכולי להתפלל כראוי ביום זה לשנה טובה ומבורכת.