דין אדם שהתבזה בראש השנה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

I whent to shule on rosh hashana i saw the "main rabbezin taking out loud in kriyat hatorah i felt that it was mevazeh the sefer torah so i said ... would you mind not talking rite now b/c it´s not good for the kavod hatorah so she told me to get out. Do u think she was rite? do i need to ask her forgiveness? cause she hurt my feelings i cryd on rosh hashana she really embaressed me wht do i do? thank you so much

תשובה

שלום וברכה

נהגת נכון כאשר עוררת את "הרבנית"{?} שלא לדבר בעת קריאת התורה, אכן יש בזה משום חילול ה' וביזוי כבוד התורה. הרבנית היתה אמורה לקבל את תוכחתך ולא להוסיף חטא על פשע להוציא אותך חלילה מבית הכנסת.

אין כל צורך לבקש ממנה מחילה, אם תרצי לנהוג לפנים משורת הדין תנסי למחול לה למרות שהיא לא נהגה כשורה.

אמרו חכמינו ז"ל ספר אורחות צדיקים שער הבושה

לעולם יהיה אדם מן הנעלבים ולא מן העולבים, ומן השומעים את חרפתם ואינם משיבים, ועליהם נאמר (שופטים ה לא): "ואוהביו כצאת השמש בגבורתו" (שבת פח ב), מידה כנגד מידה: יען אשר שמע חרפתו ונהפכו פניו לירקון, יבהיקם הקדוש ברוך הוא יותר מאור השמש, כענין שנאמר (ישעיה ס א): "וכבוד ה' עליך זרח".

עלי והצליחי,