חינוך ילדים

האם מותר לילד להחזיק ברוגז עם הוריו?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בני השני בן 23 כמעט, נשוי ללא ילדים. הוא חרדי ואנחנו יותר ליבראליים, הוא התחזק ונהיה ליטאי אדוק. כבר כמעט חודש שהוא אינו מדבר איתנו, ניתק קשר לחלוטין הוא ואשתו . הוא כועס עלינו מסיבות שונות אך אין זה קשור להלכות להיפך אנו מאוד מכבדים אותו ומסייעים בידו. לקראת יום הכיפורים: האם אני כאימו צריכה לבקש ממנו סליחה? אני סולחת לו מראש על התנהגותו הילדותית והבעייתית ואינני עושה מזהב עניין ,הדברים יסתדרו בעתיד בע"ה כך אני מאמינה ואינני רוצה להחזיק בליבי הקפדה וכבידה יתירה עליו. סולחת לו בלב שלם. האם בכל זאת עלי לבקש ממנו סליחה. אני מאימינה בכל ליבי שלא עשיתי לו כל רע ושתגובתו מאוד בעייתית . אודה לכם על תשובה מהירה לפני יום הכיפורים

תשובה

שלום וברכה

לבקש סליחה על מה? מהיכן נובעת התנהגות זו להחזיק ברוגז עם ההורים? אין זה דרך התורה ואין כל ספק שיש בכך משום חילול ה' כאשר אדם שכביכול קורא לעצמו ירא שמיים מתנהג כך עם הוריו. את נוהגת לפנים משורת הדין בעצם הדבר שאת מוחלת לו ללא בקשתו סליחה.

יתן לך ה' כל טוב וישכין ביניכם שלום ויתן לכם ושנה טובה ומתוקה,

בהצלחה,