אמונה

התמודדות ילד בין שני הורים גרושים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני מתחזקת ויודעת עד כמה חשוב למנוע ריב ושהכל זה ניסיון וכמה חשוב לוותר אבל קשה לי מאוד תמיד שאני נפגשת עם אמי ואחותי תמיד יוצא ריב אני כל הזמן שותקת כשהן משפילות אותי ואת ילדיי אפילו את בעלי עד שעוברת תקופה ארוכה שאני מבליגה ואז מתפרצת אחריי שכבר אני לא יכולה לסבול את אי הצדק הזה הוריי גרושים ותמיד ניסיתי לאחד את המשפחה בכך שהזמנתי אותם תמיד לחגים ושבתות אך איני יכולה יותר וזה כבר פוגע לי בשלום הבית מה עליי לעשות? להתנתק?הרי הצטוויתי בעשרת הדיברות לכבד את אבי ואימי? למרות כל ההשפלות????

תשובה

שלום וברכה

אם הדבר פוגע בזוגיות שלך ופוגע בבעלך, בעלך יכול לדרוש ממך לנתק את הקשר עם ההורים. אם בעלך לא דורש ממך דבר זה, יש בכל זאת להמשיך את הקשר ולזכור שאת מכבדת את ההורים לא בגלל שהם עשו לך טוב אלא בגלל שבורא עולם ציווה אותנו לכבד את האנשים האלו, ומשכך אעשה זאת לשם שמים וזאת אף שאת נפגעת מכך. תנסי בכל דרך לא להתווכח איתה אלא לשמוע את מה שהיא אומרת ולשתוק.

ה' יעזור שבזכות מצווה זו תזכי לכתיבה וחתימה טובה ולשנה טובה ומבורכת.

בהצלחה,