חינוך ילדים

חינוך בנות קטנות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אנחנו משפחה דתיה ברוך ה´, לנו 2 בנות בנות 4 וכמעט 3 וילד בן ארבעה חודשים. שאלתי היא בקשר לבנות הגדולות- אנחנו מחנכים אותם לנטילת ידיים בבוקר ולפני סעודה, ברכת המזון, ברכות הנהנין, ברכה לפני אכילה ושתיה, המתנה של כמה שעות בין בשר לחלב, לא לדבר בין נטילה לאכילה וכו´ והן משתפות פעולה יפה מאוד ברוך ה´, אך לפעמים יוצא שהן לא מברכות על מאכל מסויים או מדברות בין נטילה לאכילה וכו´, השאלה היא האם להזכיר להן שלא ברכו? להקפיד איתן שלא ידברו בשום אופן בין הנטילה לאכילה? או פשוט להוות להן דוגמא וזהו בלי להזכיר/ להעיר כלל? יש לציין שהן לא עושות "בכוונה" או משהו כזה וברגע שאני מזכירה להן הן ישר מברכות. וכמו כן לגבי שהייה בין בשר לחלב, כמה ראוי לחכות בגיל הזה? ובמידה והן לא רוצות לחכות את הזמן שצריך, פשוט לוותר להן? גם פה יש לציין שאם הן מבקשות משהו חלבי ואני אומרת להן שאכלנו בשרי הן די מבינות ולא מתעקשות אבל האם אני צריכה פשוט לתת להן מבלי להגיד שאכלנו בשרי בכלל? עוד נושא, מאיזה גיל יש להקפיד על גרביים? (אני מקפידה להן על חצאיות בלבד וחולצות 3/4 מגיל 3 אך מלבישה להן מכנסי טייץ מתחת ולא גרביים) תודה רבה על התשובות מראש, כל טוב וגמר חתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה

רק להזכיר בכיף. לומר להם אוי שכחתם לברך מה יהיה עם המלאך הלבן ואז הם יברכו בכיף וכו'.

בגיל הזה די בשעה המתנה.

את נהוגת כשורה בעניין הצניעות.

אשמח לסייע לך עוד ככל הצורך.