תפילה וברכות

לא יודע איך להתפלל

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום , אני אדם שמתחזק ברוך השם ומתקרב כל יום עוד ועוד אבל לא מספיק ולכן אני רוצה להתחיל להתפלל וללכת לבית כנסת אבל יש בעיה גדולה אני לא יודע אייך להתפלל מה לקורא מה לומר מתי עומדים ..מה אני יכול לעשות ? כי אני ממש רוצה להתפלל אל הקדוש ברוך הוא .

תשובה

בס"ד שלום לך בן

קודם כל זה שאתה יודע שחסר לך בעבודת השם זה כבר מתכון שתצליח בע"ה, בקשר לשאלה שלך איך להתפלל ? קשה להתחיל להתפלל בבית, זה מאוד מקובל כמתחיל ללכת לבית הכנסת ושם להיעזר ע"י אנשים טובים, כל אדם ישמח להדריך אותך. עדיף לבקש רב או כל אדם דתי באזור מגוריך, גם אם אינך מכיר אותו, שיקדיש כמה דקות ויראה לך איך מתפללים. אם אתה רוצה לדעת יותר ביסודיות על נושא התפילה, בישיבות לבעלי תשובה שם בדרך כלל יש כל יום שיעורים בנושא התפילה, כדי שתבדוק זה יתן לך משמעות אחרת לתפילה, ה' מחכה לתפילות שלך:

                              בברכה שתצליח מנחם מנדל