איך מחזירים חפצים שלא יודעים למי הם שייכים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב,

1) לפני שנתיים הושארו אצלי מס´ חפצי נוי של נערות (קשת, חצאי סטים של עגילים), איני יודע בוודאות של מי הדברים אח יש לי השערות, אין לי רצון לחזור לקשר עם אותן נערות, גם לא כדי לברר אם זה שייך להן.. האם ניתן להשאיר אצלי ואם הן ירצו את הדברים הן יגשו לבקש? (מדובר בחברה לשעבר,ידידה טובה שניתקתי איתה קשר בגלל הישיבה..ולא ריב או משהו..)

 2) כשעשיתי רברס נתתי מכה קטנה למכונית, פעם הראשונה לא ראיתי שום שריטה או משהו כי האוטו היה ישן ושרוט לפי זכרוני, ופעם השנייה זה היה טיפה צבע שחור של הגלגל שלי עד כמה שאני זוכר.. אין לי אפשרות למצוא את אותם אנשים זה היה בחנייה של השטיבל, מה אפשר לעשות אם צריך?

3) האם גם על דברים כמו אי חזרה לאדם שאיני מכיר אישית שאמרתי שאחזור אליו עם תשובה יש לשוב ולבקש סליחה מאדם? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. כך נכון לעשות. להשאיר את הדברים אצלך, כל המעוניין יבוא לקחת.

2. אם למיטב ידיעתך לא היה כל נזק, אין צורך לעשות כלום.

3. אם הדבר נעשה בתום  לב, אין צורך בבקשת סליחה.