חברה והשקפה

תכלית המחלוקות ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב,רציתי לשאול כמה שאלות.. 1.למה עדיף לקיים חלק מהמצוות מאשר לא לקיים בכלל ,? 2. למה אלוקים עשה שיהיו מחלוקות בתורה זה גורם לדברים לא כ"כ טובים.. 3. אני מתחזקת יותר ויותר ב"ה ע"י בית הספר שהוא תורני-חרדי ,ואני דתיה לאומית, אני נמשכת יותר לציבור החרדי אבל איך אדע לאיזה ציבור להשתייך אם בכלל ? גמר חתימה טובה בע"ה לכם ולכל עמנו ישראל

תשובה

שלום וברכה

1. למה מי שלא יכול להרוויח 100000 ש"ח בחודש יעבוד וירוויח לפחות 10000 ש"ח. כן הוא הדבר הזה.

2. איך זה גורם לדברים לא טובים. אין כל מחלוקת איישת בין הפוסקים וכולם מכבדים את כולם. האשכנזים לא פוסקים כבית יוסף אבל על קדושתו אין חולק וכן ההערכה של כל העידות כולל האשכנזים למרן הבית יוסף היא גדולה בדיוק כמו אל גדולי ישראל האשכנזים.

3. כל מי שמקפיד על כל המצוות בדיקדוק רב, כשר וישר להצטרף אילו, תנסי להתחבר לחוג שנראה לך מתאים, אם לא תרגישי טוב עם חוג זה תעברי לחוג אחר.