נשים

האם מותר לזמרת לשיר שירי גויים ועוד

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני זמרת שחוזרת בתשובה ב״ה. רציתי לשאול אותך: 1.אני לומדת פיתוח קול אצל מורה (אישה), אנחנו לומדות בקומה למעלה בחדר סגור. אם הבן שלה נמצא בבית, מותר לי לשיר?  2.אחי הגדול ביקש ממני שאני יעשה לו שיעורים בפיתוח קול, ומאז שאני חוזרת בתשובה אני מנסה להתקרב עליו מאוד, האם מותר לי לשיר מולו? 3. האם אני יכולה לשיר בפני משהו שהוא לא יהודי? 4. השיעורים של הפיתוח קול הם ברמה גבוהה, ואנחנו לומדים קלסיקות של אמנים נוצריים/ מוסלמים . האם מותר לי לשיר שיר שמדבר על אמא מריה בשפה שאינה עברית רק לשם התרגול והלימוד? ( אני במילא לא מבינה מה אני שרה, הוא פשוט שיר שקשה לביצוע)

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור הרב במתן התשובה. עקב עומס על המערכת לא ראיתי את שאלתך עד הנה ואיתך הסליחה.

1. אם הבן יכול ללכת למקום שלא שומעים אותך, מותר.

2. מותר.

3. יש מקילים וראוי להחמיר כדעת האוסרים.

4. מותר. אם אפשר רק ללא המילים עדיף.