האם אני צריכה לעבור גיור לחומרא?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב: בגיל 10-11 עברתי טבילה כדי להיתגייר( אמא שלי יהודייה רק מצד האבא) אבל בשעת הגיור הייתי בשעת נידה ועכשיו אני לא יודעת אם הגיור תפס או שאני צריכה לעבור גיור לחומרא...האם הגיור תופס גם ביטבילה בשעת נידה?? עכשיו אני כבר בת 15 והעניין הזה מעסיק אותי כי אני מאווד מחוזקת שומרת שבת למרות שהמשפחה לא, אני מתחזקת בצניעות ומנסה גם לחזק חברות,מקפידה ללכת לשיעורי תורה וכ´ו...

תשובה

שלום וברכה

הגיור תופס אף בשעת נידה. בכל מקרה גיור של קטנה פחות מ12 שנה תופב סופית כאשר לאחר גיל 12 את מחליה לשמור את מצוות ה' ולבקל עלייך את האמת בדת היהודית מאחר ואת מתחזקת מאוד לקיבלת עלייך עול מצוות באמת את יהודייה לכל דבר. מי שהיה בשעת הגיור מעל לגיל המצוות שלא קיבל עליו מעולם עול מצוות ומיד לאחר הגיור המשיך לחלל שבת בפרהסיא וכו' אין גירותו תופסת.

בהצלחה,