מתי סוכה כשרה בדיעבד?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, נתקלתי במציאות טיפה בעייתית בקשר לסוכה.. אני סוג של חזור בתשובה בביתי,הוריי לא עושים לי נגד, ממש לא, אבל לפעמים כשיש קצת בעיות הם לא יבואו לקראתי.. ברצוני לשאול מספר שאלות בנוגע למציאות שהתעוררה בביתי.. 1. יש לנו "סוכה לנצח" (הסוכה עם המוטות הלבנים מברזל שעליהם מחברים יריעה..) לגבי הלבוד שעושים, האם החוטים חייבים לעבור בדיוק בזיזים שיעדו להם או שאם קשרנו אותם טיפה למעלה/טיפה למטה זה בסדר? 2. משפחתי הרכיבה את הסוכה אבל לפני שהעברנו את הלבד אבי שם את הסכך (סכך נחלים + מעט ענפי דקל אני חושב..),כשאמרתי לו שצריך להעביר את הלבד לפני הסכך הוא לא היה מוכן לשמוע והעביר את הלבוד בכל מקרה, אלא שלאחר מכן הוספנו עוד ענפי דקל על הסכך הקיים כדי להוסיף צל לסוכה וכדי שטיפה יבלוט הסכך מעבר ללבוד ,האם ניתן להכשיר את הסוכה? 3. כמה צפיפות סכך צריכה להיות מעבר ללבוד? סליחה על האריכות, אשמח מאוד אם הרב יוכל לענות לי בצורה מקיפה כמה שניתן על השאלות מכיוון שאני נמצא במציאות לא פשוטה.. שבת שלום וחג שמח

תשובה

שלום וברכה

1. בדיעבד הסוכה כשרה, ראוי להחמיר להרים את כל מה שהניחו לפני שעשו את הלבוד. לא חייבים להרים הכל בבת אחת.

2. לא חייבים לשים את הלבוד באותו חור אבל חובה להקפיד על המרחקים המחוייבים בהלכה.

3. הצפיפות של הסכך באופן כללי היא שתיהיה רוב צל בסוכה במשך כל היום.