חברה והשקפה

האם לאדם יש בחירה אם לחיות או לא?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אינני מבינה למה יש חיים ואם אין עדיין מוצאים אנחנו את עצמינו בעולם כלשהו (עולה"ב)למה א"א בלי כל זה? פשוט אפס.(בלי עולה"ז ובלי עולה"ב) נגיד שכל זה משול להצגה ובוחרים אנשים לתפקידים על מנת לשחק בהצגה למה חייבים להשתתף בהצגה זו של החיים? ומה אם איני רוצה לקבל תפקיד במערכה?

תשובה

שלום וברכה

אין טוב גדול יותר מהטוב שהקב"ה רוצה להיטיב לברואיו, כך הוא באמת ייטיב לנו לעולם הבא. ועל כן אף אם באמצע ההצגה את מרגישה שאת לא רוצה להמשיך ולשחק מאחר ואינך מכירה את הטוב שעתיד לבוא לך, מ"מ בוודאי לא נתייחס לטעות הזמנית שלך מול האמת הנצחית של טעמו וראו כי טוב ה'.