מדוע השם מוריד גשמים אם רצונו שנשב בסוכה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

היי שמעתי כמה אנשים שלא מאמינים בהקב"ה ואני כן והם אמרו אם זה מצווה לשבת בסוכה אז למה הקב"ה מוריד גשמיים כדי להגיד לנו שהוא לא רוצה שנקיים מצוות? ואני לא ידעתי מה להגיב ומקווה שלכם תהיה תשובה..

תשובה

שלום וברכה

כמה תשובות נכונות בדבר.

א. דברי המשנה שכן מבואר בהם שירדו גשמים בחג הם סימן קללה אלו הם דברי המשנה במסכת סוכה
יָרְדוּ גְשָׁמִים, ... קְפָּה. מָשְׁלוּ מָשָׁל, לְמָה הַדָּבָר דּוֹמֶה, לְעֶבֶד שֶׁבָּא לִמְזוֹג כּוֹס לְרַבּוֹ, וְשָׁפַךְ לוֹ קִיתּוֹן עַל פָּנָיו: וביאר הרמב"ם
וירידת הגשמים בתחילת הסוכות, רמז כי השם אינו מקבל מעשיהם ברצון: אכן עלינו להתעורר ולהתחזק ולהעלות כדי שה' יקבל ברחמים וברצון את המצוות שלנו.

ב. הקב"ה מנסה אותנו אןם נבעט במצווה ונשמח שאנו פטורים מהסוכה או שלהיפך נצטער מאוד על הפסד המצווה הגדולה והיקרה הזו.

יש עוד מה להאריך בדבר ונסתפק כעת בזה.

בהצלחה,