תפילה וברכות

האם צריך להתלבש נאה לכבוד התפילה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, ברשותך אשאל מספר שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובה: 1.מותר להתפלל עם מכנסיים קצרים? 2.מותר להשען על משהו בברכת הכוהנים?כלומר צריך להיות כפוף או לעמוד זקוף? 3.אם החזן קרא מהר והגיע כבר לקדיש ואני עדיין קורא קטע בתפילה האם עלי להפסיק לקרוא ולשמוע לקדיש ואז לא אוכל להמשיך את הקטע מאחר והוא יקרא משהו אחר ואפסיד עוד יותר או שעלי להמשיך לקרוא ותוך כדי לענות אמן? 4.סתם מעניין אותי לגעת למה בזמן הנענועים של הלולב מחזיקים את האתרוג הפוך ולא ישר כמו שהוא? 5.לאחר התפילה ביום הכיפורים שאפשר להגיד שכל החטאים שלי נמחקו ואני "נקי" אם כך אם יש לי הרבה זכויות ללא חטאים ואני מבקש משהו מה´ בכוונה רוב הסיכויים שזה יתקיים ואם כך בקשתי שתהיה לי רפואה בגוף בחולי שיש לי ובקשתי מספר פעמים בכוונה ולא נענתי ואני לא מבין למה?מה עלי לעשות?התוכל להסביר לי בבקשה את זה? תודה רבה על הכל

תשובה

שלום וברכה

1. יש להתלבש לכבוד התפילה כמו שמתלבשים לפני מלך. במקום שאין ניגשים לפני אדם חשוב במכנסיים קצרים יש ללבוש בגד מהודר יותר.

2. מותר.

3. עדיף להפסיק ולענות "אמן" ולאחר מכן להמשיך בקטע שאתה אוחז ולומר מהר יותר מהחזן כדי להדביק את הקצב.

4. מחזיקים את האתרוג ישר כרגיל. אולי איני מבין את דבריך, נא לפרט יותר.

5. יתכן שנגזר עליך ביום הכיפורים יסורים כדי למרק את העוון שכיפרו עליך ביום כיפור ועל כן לא בטוח שתפילתך היתה מספיק חזקה לבטל את הגזירה.