חברה והשקפה

האם חייבים לשמור תורה ומצוות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

עצם הביטול של דברי האנשים פה כלפי קבוצה אחרת - בני ברוך - ובייחוד הנותני תשובות של האתר/ הידברות ,רק מבטלת את התורה והדרך שלכם עצמה!. עצם ביטולו של האחר- הוא ביטול העצמי. אני לומדת כשנה בקבלה לעם . אחרי שחיפשתי , הקשבתי , הכרתי מכול מיני קבוצות (וכידוע לכם בזמנים אלו יש הרבה קבוצות = כגודל הפילוג בינינו) מצאתי את מה שנכון לי , בדרך שלי , במקום שלי. האמת אחת ויש הרבה דרכים אליה והרבה מיכשולים וטעויות . אל תנהגו בדרך הרעה, אל תשפטו אחר, אם אתם מדברים על הידברות אז איך אתם שופטים אחר??? מתוך ויקיפדיה -ארגון הידברות (שהפך ברבות הימים ל´ערוץ הידברות´) הוא ארגון חרדי שהוקם על ידי הרב זמיר כהן במטרה ´לקרב בין יהודים חילוניים ודתיים באמצעות הידברות והסברה, בדרכי נועם ומתוך גישה של פתיחות, ידידות וקרבה ´גישה של פתיחות , ידידות וקרבה´ . אני מקווה שתעלו דברים אילו לאתר שלכם וגם תראו לאנשים היושבים בראש ´הידברות´ . זאת לא הדרך להידבר אחד עם השני , זאת הדרך להידבר רק עם האני הפרטי שלכם. הידברות הכוונה היא עם הזולת, השונה ממכם ומדרככם . תחשבו על זה...חג שמח ענבל

תשובה

שלום וברכה

הרבה דרכים למקום וכולם חיייבם להוביל לשמירת מצוות מעשיות בלבד. כל מי שאומר שלא חייבים לשמור מצוות מעשיות הוא חוטא ולא מייצג את התורה.