תורה ומדע

חשיבות אופן היווצרות הולד ברחם האישה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ישנה סברה האומרת כי בהיווצרות וולד בבטן האישה , האב והאם מעניקים תשעה דברים חומריים לוולד והקב"ה מעניק תשעה דברים רוחניים וכך נוצר ח"י קברים הכלולים בוולד משלושת השותפים בו.האם זה נכון?ואם כן אם אפשר לקבל הסבר על כך.תודה

תשובה

כלי יקר במדבר פרק ו

...אמרו חז"ל (נדה לא א) שלושה שותפים באדם אביו מזריע לובן שבו, שממנו גידין, ועצמות, ומוח שבראשו, וצפרנים, ולובן שבעינים, הרי חמשה. אמו מזרעת אודם שבו, שממנו עור, ובשר, ודם, ושערות, ושחור שבעינים, הרי חמשה. והקב"ה נותן בו עשרה דברים רוחניים והם רוח, ונשמה, וקלסתר פנים, וראיית העין, ושמיעת האוזן, ודיבור פה, והילוך רגלים, ודעת, ובינה, והשכל, .....