חברה והשקפה

האם מותר לאדם ירא שמיים להחזיק באייפון?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ברצוני לשאול שאלה נוספת: האם מותר לקנות אייפון (כאילו שיהיה לך אייפון) או את שאר הפלאפונים המתקדמים (שהם כמו אייפון כגון: סמסונג גלקסי וכו´) או שהלכה למעשה זה אסור ואין מי שמקל בדבר? ושמעתי גם שמי שכבר יש לו אייפון (אני חושב שהרב עובדיה הוא זה שפסק את זה בלי נדר) אסור לו להתפלל מתוך האייפון או ללמוד תורה מזה (גמרא, משנה, שולחן ערוך - הלכות וכו´. האם באמת אסור או שאפשר להקל? תודה לכם על עבודת הקודש תבורכו מפי עליון

תשובה

שלום וברכה

אסור בהחלט. איסור גמור מן התורה לאדם שיביא את עצמו לידי ניסיון, אף אם הוא מאמין שהוא לא יכשל בחטא. אין לך מחטיא גדול יותר מהאייפון ודומיו.

מי שצריך את האייפון לצורך פרנסתו ואינו יכול להסתדר ללא זה, צריך להתייעץ עם רב שמכיר אותך ואם הוא יתיר לך תוכל להשתמש בייפון עם סינון של חברת רימון נתיב נטצח וכדו'.