זוגיות

האם לגבוה מותר להתחתן עם גבוהה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב: שמעתי שכתוב בגמרא: לא ישא גבוה גבוהה... האם תוכלו להסביר לי למה בדיוק הכוונה? אני מאוד גבוה ולא הייתי רוצה להתחתן עם מישהו נמוך ממני.

תשובה

שלום וברכה

יש מהפוסקים שהסבירו שהכוונה היא רק לאדם שהוא גבוה ומשונה ביותר בגובהו שהוא כבר מוגדר בגדר של מחלה ששם חוששים שאם יהיו שניים הנשאים את הגן של הגדילה בצורה מואצת מידי הם יולידו עוד ילדים כאלו. אבל בגובה סביר שאינו מחלה אין כל בעיה שגבוה ישא גבוהית.