שאל את הרב - כללי

האם ניתן לפייס נפטר שבא בחלום?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

סבתא נפטרה וניתקה קשר עם שניים מבני משפחתה עם השלישי נשארה בקשר טוה עד יום מותה. לפני מספר שנים שלחה מכתב רשמי שמבקשת לנתק קשר ולא להגיע לקבורתה ולאזכרות שלה. בנה היחיד שהיה בקשר איתה קבר אותה ללא ידיעת המשפחה והנכדים קומץ אנשים מצומצם השתתף בהלויה קיבלנו את זה מאד קשה בפרט בנה הצעיר של אהשתתף בהלויה. והוא היחידי שקרע וישב שבעה עליה. בתום השבעה עלינו לקבר שלה. מספר ימים מאוחר יותר אחת הנכדות שגם כתבה הספד וביקשה מחילה מהסבתא חלמה אותה שחורה וצעירה נשאת ע"י וכאילו צעירה ופניה לא מוכרות בכלל אבל ידעה שזו הסבתא בחלום. אנו מעוניינים לדעת מה פשר החלום ומה עלינו לעשות . בברכה ותודה מראש.

שאלה שנייה האם אני יכולה לחמם אכל של ערב שבת ולהניח אותו על הפלטה ישירות שימשיך להתחממם או שאני יכולה לשים אותו קר ולתת לו חימום עד ארוחת הערה בברכה רות עמית

תשובה

שלום וברכה

ללא קשר לחלום, ניתן כעת לפייס את סבתא מעל קברה ולבקש מחילה והיא בוודאי תמחל ותסלח.

ב. על פלטה חשמלית מותר להניח בשבת דבר קר יבש שכבר בושל לגמרי לפני שבת.