מהיכן נובע מקור החובה להתפלל?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

האם החובה להתפלל באה מהתורה שבעל פה או מכיוון שנחרב בית המקדש ואין אפשרות להקריב קורבנות ולכן במקום הקורבנות מומלץ להתפלל? אבל לפי התורה לא חייבים בזה חוץ מברכת המזון?בכבוד רב

תשובה

שלום וברכה

נחלקו בזה רבותינו הראשונים אם עיקר מצוות תפילה היא מן התורה. הרמב"ם סובר שעיקר חיוב התפילה בכל יום היא מן התורה. ולפי דבריו חז"ל תיקנו רק את סדר התפילות  וכן חייבו להתפלל שלושה פעמים בכל יום. לדעת הרמב"ן עיקר מצוות התפילה אינה מן התורה. מצוות התפילה לשיטתו היא רק בעת צרה מצוקה ולא בכל יום ולפי שיטתו כל חיוב התפילה בכל יום תיקנו חכמים.

ברכת המזון היא אכן לכל הדיעות מן התורה.