נשים

דין ייחוד עם גבר בחדר ללא אפשרות כניסה מבחוץ

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, יש לי שתי שאלות: 1. אני עובדת בעבודה עם חילונים שלא כ"כ יודעים הלכות, האם יש בעיה כשגבר נותן לי משהו מידו, אפילו סתם חפץ. 2. יש בעיה אם אני ועוד מישהו נמצאים בחדר לבד שאין אפשרות להיכנס מבחוץ, רק אם נלחץ על הכפתור הדלת תפתח(הכוונה בעינייני עבודה) ומחוץ לחדר נמצאים מלא עובדים, וזה רק לכמה רגעים(כי לפעמים מבקשים ממני עזרה שאני איכנס יחד איתו) יש בעיה עם זה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. אין איסור.

2. שו"ת מנחת שלמה חלק א סימן צא ד"ה אבל מ"מ

כל שהיחוד הוא במקום שהם כן יכולים לשהות שם כשיעור טומאה, אז איכא ממש איסור יחוד דאורייתא על כל רגע ורגע שהם שוהים יחד גם לפני ששהו כשיעור טומאה.