חינוך ילדים

ילד שמרביץ להוריו

  • י"א תמוז התשע"ד

שאלה

שלום בני בן 3 וחצי ולעיתים מרים יד על הוריו , אנו שמים אותו בחדר ולפעמים נותנים לו מכה ומנסים להגיד לו שזה חמור ואסור.. לפעמים אין הדבר עוזר והוא חוזר ומכה שוב. איך מתנהגים במצב כזה? כיצד יש ללמדו בדרך שילמד ויקבל שאסור להכות את הוריו?

תשובה

לכבוד השואלת,

לא אוכל ליעץ לך בודאות אודות מצבכם הואיל ואין לי שום היכרות של המצב מקרוב; אבל לפי התיאור במכתבך, נראה שיש משהו בחיי הילד שגורם לו להגיב באופן כזה.

ולכן כדאי לבדוק את הענין אצל מישהוא שיכול לפגוש אתכם מקרוב ולשמוע - אפילו בפגישה אחת - את מהלך הבית ואודות חיי ילדך, וליעץ לכם באופן חינוכי מה שיכול לעזור במצב המיוחד שלכם.

ולפי הנסיון שלי, הדרך של נתינת מכה, או לנסות להסביר לילד שהמעשה שלו חמור ואסור, אינם דרכים שמועילים לטווח הארוך, וכשממשיכים בדרכים האלו לתקופת זמן הם יכולים עוד לקלקל מבחינה חינוכית.

והטיפול בדברים כאלו בגיל צעיר כבר, נותן סיכויים טובים יותר להצליח ולתת לילד חינוך חיובי שיפיק בעזרת השם תוצאות חיוביות.

בברכה להצלחה ושתראו נחת,

רב נחום