שאל את הרב - כללי

סטיית לוח השנה

  • י"ז תמוז התשע"ד

שאלה

שלום רב, יש לי שאלה, הלוח היהודי זז כ3-4 ימים ל1000 שנה (שזה מרשים עד כמה הוא מדוייק) . השאלה היא האם יש דרך לתקן את הסטיה כי עם הזמן פסח עלול כבר לא להיות באביב.?

תשובה

שלום וברכה

לא, אין דרך לשנות. הסנהדרין יחזור לעבר שנים עוד לפני שהסטיה תהיה משמעותית.

השיטה שקבעו חז"ל לעבר 7 שנים מתוך כל 19, איננה מחמת חוסר יכולת לדייק יותר ח"ו (שהרי מולד הלבנה שקשה יותר לחישוב מחמת השינוי שיש בין חודש לחודש, חישבו חז"ל בדיוק), אלא משום שחישוב אחר יהיה יותר מורכב והדיוק בזה אינו מצדיק להקשות על החשבון. נניח שהיו קובעים לעבר 123 שנים מתוך כל 334 שנים, היו מגיעים לתוצאה יותר מדויקת, אבל הרבה יותר קשה.

בהצלחה,