תפילה וברכות

ברכת שהכל וברכה אחרונה

  • י"ט תמוז התשע"ד

שאלה

שלום, מהי כמות השתיה שאחריה צריך לברך בורא נפשות? (במידות של כוסות וכדו' בבקשה). והאם כל פעם שהולכים לשרותים צריך לברך מחדש שהכל ומה עם ברכת בורא נפשות כשאני כבר חשה שאני צריכה לשרותים? - האם צריך / מותר לברך אותה? ומה אם אני שותה באופן רציף כל היום, האם רק כשאני הולכת לשרותים אני צריכה לברך שוב או שיש עוד קרטריונים? תודה רבה מאוד

תשובה

שלום וברכה

כ86 מ"ל. בערך חצי כוס חד פעמית רגילה.

דעת הגר"ע יוסף שהליכה לשירותים מהווה הפסק ויש לברך שוב שהכל. כמו כן אם יוצאים מחוץ לבית יש לברך שוב ברכת שהכל.

אין צורך לברך ברכת בורא נפשות בעת הצורך לשירותים וברכת בורא נפשות בסוף היום או לפני יציאה מהבית תפטור את כל השתיה שאת שותה במשך היום/ השהיה בבית אם את שותה באופן רציף.

אם שותים מפעם לפעם יש לברך שהכל ובוא נפשות על כל שתיה בפני עצמה.