שבת

האם מותר לתת לדגים אוכל לשבת?

  • כ"ד תמוז התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי כמה שאלות בבקשה האם מותר לתת אוכל לדגים בשבת?או לכלב? ובמידה ובירכתי ואני באמצע עבודה וקראו לי למטה בכדי לעזור וזה היה ללכת קצת הרבה האם כשאני חוזרת עליי לברך שוב האם זה נחשב להפסק? ובמידה אני יוצאת עם מישהו ואני עובדת במרפאה האם אני יכולה להיכנס לתיק הרפואי שלו מבלי שיידע בכדי לדעת מה המצב הבריאותי שלו ? תודה רבה ושנתבשר רק בבשורות טובות אמן !!!

תשובה

שלום וברכה

מותר לתת אוכל לדגים או לכלבים שלך.

מה הכוונה בירכתי? ברכה ראשונה ברה אחורנה? הלכת באמצע האוכל ואת רוצה להמשיך לאכול?

אין להינכס לתיק רפואי של אדם ללא רשותו.