נשים

גרביים,חובה?

  • כ"ו תמוז התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! האם זה נכון שהמשנה ברורה פסק ש"שוק באישה ערווה" והשוק הוא החלק המותן עד לברך,ואין אישה חייבת בגרביים אם החצאית שלה מכסה את הברך? ואם זה נכון,מדוע יש האומרים שלשים גרביםם זו אינה חומרה אלא-הלכה למעשה ממש! אני מבולבלת,אשמח לתשובה!

תשובה

שלום וברכה

דעת רוב ככל הפוסקים היא שחובה לכסות את כל הרגל ובהם הגר"מ אליהו, הגר"ע יוסף הגר"ש ואזנאר ועוד.

אף שאכן ניתן להסיק מדברי המשנה ברורה שלדעתו כיבוי חצי הרגל התחתון תלוי במנהג המקום, כבר הכריעו כל הפוסקים לחלוק על דברי המשנה ברורה ושאין לסמוך על קולא זו וכך היא ההלכה.