נשים

טבילה בתשעת הימים לפני השקיעה

  • א' אב התשע"ד

שאלה

מה עלי לעשות ביום הטבילה בעלי חוזר מחו"ל בסביבות השקיעה, האם אני יכולה לעשות הכנות כבר בצהריים? האם אני יכולה לטבול לפני השקיעה ורק אחרי השקיעה להגיד לו שטבלתי? באותו יום גם יש לי בבוקר קורס אפיה, האם מותר לי ללוש בצק? אני אשכנזית, האם מותר לי לכבס בגדים שלי ביחד עם של התינוק, בגלל שאני מאוד מתלכלכת ממנו ואני לא יודעת אם יש לי מספיק בגדים?

תשובה

שלום וברכה

אם אין לך פנאי לעשות את ההכנות לפני הטבילה ממש תוכלי לעשות את ההכנות בשעות הצהריים ולפני הטבילה תעברי שוב על השיער לוודא שאין בו קשרים וכן תבדקי את גופך מחציצה וכן את השיניים

אין לטבול לפני השקיעה.

רק כאשר תראי שאין לך כבר בגדים תוכלי לצרף את בגדייך לבגדי התינוק.